Biz Anadolu’ya Geldiğimizde Kürtler Vardı

Hakikat karşısında hiç bir yalanın yaşama şansı yoktur. Yalan hakikate mutlaka yenilir…
“Türk Tarih Kurumu” nihayet Tarih’ten haberdar olmaya mı başladı; 90 yıldır Tarihi araştırmaktan ziyade Kürt ulusu’nu inkar etme ile uğraşan, Anadolu ve Kurdistan’da yaşamış bütün kültürleri “türk sayan, sahte tarihin kurgulanmasındaki etkin enstrüman olan “Türk Tarih Kurumu” şimdi Bölge’nin yerli halkının Kürtler olduğunu, Türklerin Bölge’ye dışarıdan geldiğini kabul etmeye başlıyor.
Yeni farkına vardıkları hakikat ışığında “Türk Tarih Kurumu” Kürtler ve Türklerin tarihi ilişkileri üzerine konferans düzenleyecek, hakikati, tekrar sakat bir anlayışla ele almamanız için yardımcı olabiliriz:
Dün inkarla “türkleştirmeye” çalıştığınız tarihi, bugün “kabullenerek” “Türk Tarihi’nin bir parçası” saymazsınız.
Bitlisname
Bugün gazetesinden Seda Şimşek’e konuşan Metin Hülagü Kürtlerle ilgili, “Anadolu’ya geldiğimizde Kürtler de bu coğrafyada vardı, yani aynı zamanda Türk tarihinin bir parçasıdırlar, dışlamanın anlamı yok” ifadelerini kullandı.
‘KÜRT GERÇEĞİNİ İNKAR ETMENİN ANLAMI YOK’
Ocak ayında “Tarihte Türkler ve Kürtler” adlı bir sempozyum düzenleyeceklerini belirten Hülagü, “Bazı şeyleri dün görmemiş, görmezlikten gelmiş olabiliriz ama bazı vakaları da inkâr edemeyiz. Bir Türk gerçeği varsa bir Kürt gerçeği de var, bunu inkâr etmenin anlamı yok. 1071’de Anadolu’ya geldiğimiz zaman burada Kürtler de vardı. Türk ve Kürt tarihine baktığımız zaman çok fazla ortak noktalarımız var. Milli Mücadele’de, Çanakkale’de birlikteliğimiz var. Ulus devlet olunca, diğer ulusları biraz dışlamışız. Belki şartlar öyle gerektirmişti.”dedi.
‘KÜRT VARSA, TARİHİ DE VARDIR’
Hülagü, “Sizce bir Kürt tarihi var mıdır?” sorusuna ise, “Kürt tarihi tabii ki var. Yani Kürt varsa tarihi de vardır, ama azdır ama çoktur, ama zayıftır ama zengindir o ayrı bir şey. Anadolu’ya geldiğimizde, burada Kürtler varsa bir Kürt tarihi de var demektir.”şekline cevap verdi.